Minőségi fa építőanyag

A Bellinder Trade Kft. építőanyag üzletága elsősorban épületfa és rétegelt lemez nagykereskedelemmel foglalkozik. Épületfák terén pallók, gerendák, lécek és deszkák széles választékát kínáljuk Ügyfeleinknek. A rétegelt lemezek közül a leggyakrabban előforduló nyír rétegelt lemezek találhatók meg kínálatunkban, különböző méretekben. Széles  kínálatunk lehetővé teszi a gyors kiszolgálást Partnereink részére.

Tervezzünk előre

Érdeklődjön kollégáinknál vagy adjon le rendelés, hogy a megadott időpontra letudjuk szállítani Önnek.

Szállítás

Szállítás rövid határidőn belül.

Minőség megfizethető áron

Arra törekszünk, hogy a lehető legjobb minőség mellett, a legkedvezőbb árakat tudjuk tartani

Elégedettség

Számos partnerünk, viszonteladónk a MI garanciánk

Termék csoportjaink

Épületfa

Az épületfák esetében a legfontosabb tudnivaló, hogy kerülni kell mindenféle nagy nedvességtartalmú fa használatát a munkálatok során. Ezek ugyanis az idő múlásával a száradás során zsugorodnak, repedeznek, megvetemednek. Annak érdekében, hogy Ügyfeleink számára a legmegfelelőbb anyagokat biztosítsuk, kizárólag légszáraz és szárított, alacsony nedvességtartalmú faanyagokkal kereskedünk.

Rétegelt lemez

Kezdjük talán azzal, hogy mi is az a rétegelt lemez. A rétegelt lemez 1-3mm vastag falemezek összeragasztásával és préselésével készül oly módon, hogy az egymásra ragasztott lapok rostiránya 90 fokkal eltér a szomszédos laphoz képest. Ezzel az eljárással biztosítható, hogy a rétegelt lemez nem vetemedik, nem szenved alakváltozást és kellő szilárdsággal rendelkezik. Ellenálló a hasadással, és repedéssel szemben is. Szerkezeti felépítésének és stabilitásának köszönhetően a rétegelt lemezek igen széles körben felhasználhatók. Bútoripari, belső építészeti és építőipari munkálatok során is használják, de kiváló megmunkálhatósága és szilárdsága miatt újonnan a sportszergyártásban és az autóiparban is megjelent.

Épületfáinkat a következő alapanyagból készítik: lucfenyő, vörösfenyő, borovi fenyő

Nézzük, hogy dióhéjban mit érdemes tudni ezen fenyőtípusokról:

Lucfenyő:

A lucfenyő egyik legnagyobb előnye, hogy nagyon könnyű, mégis nagy szakítószilárdságú fafajta. A belsőépítészetben igen közkedvelt alapanyagnak számít, mivel alig zsugorodik. Igen könnyű megmunkálni, és kiválóan kezelhető a felülete. Tartós kültéri szerkezetekhez a lucfenyőt felületkezelt kivitelben érdemes alkalmazni, mivel kiemelten fogékony a betegségekre, rothadásra, élősködőkre.

Vörösfenyő:

A vörösfenyő az egyik legkedveltebb épületfa típus az építőiparban. A vörösfenyőt szokták „örök fenyőnek” is nevezni, kiemelkedő tartóssága miatt. Rendkívül kemény és szilárd faanyag, ami ellenáll a külső, kártevő hatásoknak. A faanyag kátrányt tartalmaz, ami a gombásodás, rothadás elleni védelemmel ruházza fel a vörösfenyőből készült épületfákat. Külalakra is igen impozáns fafajtáról beszélünk, amelynek több, mint 10 színárnyalata is ismert.

Borovi fenyő:

A borovi fenyő igen értékes faanyag, amelyet a papír- és cellulózipar mellett a bútorgyártásban és az építőiparban is előszeretettel használnak. Ez a faanyag igen sok illékony anyagot bocsát ki a természetbe, ami megöli a baktériumokat, vírusokat. Igen könnyen megmunkálható fafajta, az építőipari keménységi elvárásoknak is megfelel.

Kapcsolat

Telefon: +36 30 220 6809

E-mail: info@bellinder.hu

Cégünk székhelye: 1027 Budapest, Bem József utca 9. fszt.

Cégünk raktára: 2220 Vecsés, Üllői út 807/B. Airport City Logistic Park C. Épület.

Adószám: 11392424-2-41

Nyitvatartás:

H-P : 8:00-17:00

Sz: 8:00-13:30

V: zárva